De film Dreamgirls gaat over drie vriendinnen Deena (Beyoncé Knowles), Effie (Jennifer Hudson) en Lorrell, die samen in een zanggroep zitten. Ze worden ontdekt door een manager (Jamie Foxx) die hen aan de top wil krijgen, ten koste van alles.

De vriendinnen worden bij een talentenjacht ontdekt door een manager, die ondanks het feit dat ze niet winnen hen graag wil representeren. Hij zorgt dat zij in het achtergrondkoor van een bekende R&B zanger komen en al snel worden zij zelf bekende sterren.

De manager vindt dat Deena de frontvrouw Effie moet vervangen, omdat zij knapper is. Ook zorgt hij ervoor dat ze steeds meer popmuziek maken en er chiquer uitzien zodat ze sneller een blank publiek zullen aanspreken. Het werkt, ze worden wereldberoemd, maar of ze daar echt gelukkig van worden is nog de vraag.

[pro-player width=’560′ height=’345′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=1yivhLmzOcI[/pro-player]
De film Dreamgirls is vanavond, 2 juni, om 20:30 uur op RTL 5 te zien.