Eindelijk kun je opgelucht ademhalen, gisteren was de laatste dag van de examens waar je al je hele middelbare schoolcarrière naar toe hebt gewerkt. Nu is het wachten op de uitslag die 15 juni bekend wordt gemaakt. Voor sommigen worden dit dan ook zenuwslopende weken en daarom vind je hier een aantal tips voor na je examen.

Geen stress

Wat je nu het beste kunt doen is het allemaal even loslaten. Als dat ene examen niet goed ging, kun je daar nu toch niets meer aan doen. Er is ook geen manier om al uit te rekenen wat voor cijfer je hebt, dat weet je frustrerend genoeg pas echt zeker wanneer je wordt gebeld. Er zijn veel betere manieren om alle tijd die je nu ineens hebt in te vullen dan met piekeren en stressen.

Geniet!

Tot de 15e heb je lekker de tijd om met je vriendinnen in de zon te liggen, terrasjes pakken, alvast zomeroutfits shoppen, eindelijk alle afleveringen die je hebt gemist van je favoriete serie kijken, examenfeestjes inplannen of zelfs op vakantie gaan. Wat je ook doet, geniet er in ieder geval van! Je hebt het verdiend om even te ontladen na al het harde werk dat je in de examens hebt gestopt!

Brownies

Zorg op de dag dat je je uitslag krijgt dat je genoeg te doen hebt, anders zit je maar op de bank naar de telefoon te staren. Ga bijvoorbeeld brownies bakken, zo heb je iets te doen en iets lekkers. Mocht je dan gezakt zijn dan heb je brownies als troost en ben je geslaagd dan kun je het meteen vieren met brownies met een toefje slagroom erop!

Telefoon

Ook is het handig om van tevoren met familieleden af te spreken dat jij hen belt zodra je de uitslag hebt, als de telefoon dan overgaat dan weet je zeker dat het inderdaad je uitslag is in plaats van een nieuwsgierige oma. Dit geeft je ook de kans om eerst even bij te komen van de examenuitslag voordat je het met iedereen deelt. Met vrienden en vriendinnen sms je natuurlijk over alle updates.

Lieve meiden, ik voel met jullie mee, heel veel succes met het wachten op de examenuitslag!