Bij het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) kun je kiezen voor diverse opleidingen. Hier lees je meer informatie over afstudeerrichting Fashion & Management van het AMFI.

Bij de afstudeerrichting Fashion & Management van AMFI draait het om de zakelijke en economische kant van de mode industrie. Het is belangrijk dat kleding zo goed mogelijk wordt ingekocht, maar ook moet je kunnen organiseren na het afronden van deze opleiding.

De opleiding

Jaar 1
Het eerste jaar van de opleiding AMFI draait om basiskennis van de fashion-industrie, zo kom je meer te weten over de achtergrond van mode. Je maakt een stijlboek, inspiratieboek en een prototype, maar ook de speciale technieken van modeontwerpen worden behandeld. Tijdens het tweede halfjaar van je propedeuse ga je verder in jouw afstudeerrichting Fashion & Management. Hier analyseer je mode en je ontwerpt zelf een kledingstuk.

Jaar 2
In het tweede jaar van de afstudeerrichting Fashion & Management volg je alle lessen in het Engels. Dit jaar staat helemaal in het teken van de spijkerbroek, zo maak je er een en hiervoor schrijf je een ondernemingsplan. Ook ga je de hedendaagse trends omzetten naar de toekomstige trends en je leert meer over de commerciële aspecten van de mode.

Jaar 3 & 4
De derde- en vierdejaars van de afstudeerrichting Fashion & Management op het AMFI gaan zich specialiseren en kiezen een stage en een minor in een volgorde die ze zelf willen. De stage doe je 20 weken fulltime bij een bedrijf in de modebranche. In het laatste semester ben je bezig met een afstudeerproject, dit kan bij een bedrijf maar je kunt ook zelf een onderwerp kiezen.

Na de opleiding

Werken
Na de opleiding kun je ervoor kiezen om te gaan werken als inkoper of product manager. Ook kun je een retail manager worden die zich bezig houdt met verkoopstrategieën.

Doorstuderen
Als je een masteropleiding wil gaan volgen, kun je naar de University for the Creative Arts in Epsom gaan, naar de London College of Fashion in Londen, maar je kunt ook in Parijs gaan studeren aan de Institut Français de la Mode.