Omdat afgelopen dinsdag de H&M collectie winter 2011 in Amsterdam werd gepresenteerd, ben ik weer richting de hoofdstad gegaan. Tijdens mijn rondje door de showroom zag ik de aankomende wintertrends van H&M, zoals country, klassiek, Russisch en jaren 70.

Als ik aan een showroom denk, dan haal ik me een bepaald beeld in mijn hoofd, waar deze showroom ook aan voldeed. Toen ik binnenkwam in de ruimte, werd ik door niemand begroet of verwelkomd. Ik zag dat de PR-dames het al druk hadden met andere pers, dus had ik het idee dat ik op mijzelf aangewezen was.


Ik maakte een rondje door de showroom. Ik kwam tot de ontdekking dat de countrylook een modetrend blijft aankomende winter, want zowel bij de kleding als bij de accessoires van de H&M wintercollectie 2011 zag ik veel leer, suède, franjes en kwastjes.In de showroom hingen veel items met drukke prints en veel kleur, geïnspireerd op de jaren 70. Ook zag ik Russische invloeden zoals parka’s met een bontkraag, tweet en gebreide materialen. H&M wordt kennelijk wat luxer, want bij de H&M wintercollectie gaan we de klassieke stijl ook zien met kant en zijden stoffen, dat mij doet denken aan een Française.


Normaal kan ik nooit echt slagen bij de H&M en ook van de H&M collectie winter 2011 liep ik niet echt warm. Behalve van dit jasje, dit artikel heb ik echt in mijn hart gesloten en ga ik zeker aanschaffen aankomende winter.


Ik ben gewend om een rondleiding te krijgen bij persevenementen, maar ik had het idee dat ik er bij H&M zelf om moest vragen. Dat ben ik dus ook maar gaan doen, eindelijk had ik een PR-dame weten te strikken, maar helaas kon zij mij niets nieuws vertellen.

Ik vond het leuk om de H&M winter 2011 collectie te kunnen zien, maar erg informatief vond ik het niet en het was tijd om naar huis te gaan. Jammer genoeg kregen we geen goodiebag mee, maar ik kreeg een aantal boekjes met aankomende collecties, een persbericht en een giftcard, waarvan ik nog niet weet wat voor bedrag erop staat.