De havo-leerlingen die op woensdag 25 mei het examen tehatex (tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen) moeten maken, krijgen een ander examen dan dat de bedoeling was. Dat de leerlingen een ander examen krijgen, komt doordat vwo-leerlingen verkeerde bijlagen kregen.

Gisteren werden tijdens het vwo-examen tehatex de verkeerde bijlagen uitgedeeld, namelijk die van het havo-examen van volgende week woensdag. Omdat op verschillende scholen deze verkeerde bijlagen werden gegeven, hebben de vwo-leerlingen deze gezien.

Met examens is het natuurlijk niet de bedoeling dat er ook maar een kleine kans is dat er een examen uitlekt. Omdat de vwo-leerlingen die de bijlagen van het havo-examen tehatex hebben ingezien, is het risico natuurlijk groot dat havo-leerlingen al examenstof te weten komen! Ik vind het vrij logisch dat ze ervoor hebben gekozen om de havo-leerlingen volgende week een ander examen te geven. Anders zou het ook niet eerlijk zijn natuurlijk, want dan zouden ze al kunnen weten waar het examen over gaat