Op het Amsterdam Fashion Institute, AMFI, kun je verschillende opleidingen volgen. Zo kun je kiezen voor Fashion & Branding. Meidenblog behandelt deze afstudeerrichting van het AMFI.

Bij de afstudeerrichting Fashion & Branding aan het AMFI draait het voornamelijk om het ontwikkelen van een concept en een merkstrategie met betrekking op mode, maar ook visual merchandising, marketing en ontwerpenkennis komen aan de orde.

De opleiding

Jaar 1
In het eerste jaar van Fashion & Branding leer je samen met andere studenten van alle afstudeerrichtingen de basis van mode. Zo ga je bijvoorbeeld een stijlboek maken en je komt meer te weten over de achtergrond van mode en de bijbehorende technieken. Daarna ga je in jouw afstudeerrichting verder met het analyseren van een kledingstuk, je gaat een nieuw concept presenteren en je leert trends spotten.

Jaar 2
Als tweedejaars van afstudeerrichting Fashion & Branding aan AMFI ontwikkel je een campagne met een merkidentiteit en je maakt een commerciële modeomgeving waardoor de consument bekend wordt met een merk.

Jaar 3 & 4
In het 3e en 4e jaar volg je een minor en ga je stage lopen, je mag zelf kiezen in welke volgorde je dit doet. De stage duurt 20 weken en mag in het binnen- en buitenland gedaan worden bij een bedrijf in de modebranche.

Na de opleiding

Werken
Met een diploma kun jij gaan werken als Creative Manager, dat draait om het vormgeven van een communicatiestrategie. Als Brand Engineer ben je vooral bezig met de merkstrategie en als Concept Developer ontwikkel je een merkidentiteit.

Doorstuderen
Als je verder wilt studeren, kun je een masteropleiding volgen in Arnhem bij het Fashion Institute. Je kunt ook naar University for the Creative Arts in Epsom gaan of je gaat naar de University of Commerce Luigi Bocconi in Milaan.