Veel studenten van hogeschool Inholland waren door het slechte nieuws over ongeldige diploma’s bang voor hun toekomst. Maar er is goed nieuws, want de studenten die dit jaar afstuderen krijgen namelijk een baangarantie.

Twee weken geleden kwam in het nieuws dat maar liefst vier hbo-opleidingen van Inholland niet op hbo-niveau zijn. Toch hoeven studenten die dit jaar hun studie afronden niet bang te zijn dat ze door dit slechte nieuws zonder baan komen te zitten.

Inholland en de Nederlandse uitzendsector hebben namelijk afspraken gemaakt over een baangarantie voor de studenten, dit meldt de Telegraaf. Uitzendbureaus gaan de afgestudeerde studenten helpen om een hbo-waardige baan te krijgen. Studenten die dit jaar hun school aan Inholland afronden, hoeven dus niet bang te zijn dat ze in de toekomst zonder baan komen te zitten.

De baangarantie is niet alleen voor studenten die één van de vier opleidingen die niet op hbo-niveau blijken te zijn, maar voor alle studenten die dit jaar aan Inholland afstuderen. Toch gaat de regeling niet op voor oud-studenten, zegt het NRC. Het is goed dat ze deze regeling hebben weten te treffen, maar het is natuurlijk wel vreemd dat oud-studenten van Inholland, die net zo goed de dupe zijn, niet geholpen worden.