G-Star beschuldigt de merken Vila en Jack & Jones van het plegen van plagiaat. Beide merken zouden namelijk items van G-Star hebben gekopieerd.

Het Nederlandse jeansmerk G-Star wil gerechtelijke stappen ondernemen tegen Vila en Jack & Jones. G-star beweert dat de twee merken, die beide onderdeel zijn van het moederbedrijf Bestseller, meerdere ontwerpen hebben nagemaakt en ook de look en feel van G-star hebben gekopieerd.

Vila en Jack & Jones kopiëren

Vila zou aan de haal zijn gegaan met een beeld Gemma Arterton, die eerder model stond voor de campagne van G-Star Raw. Vila gebruikte, zonder toestemming, een beeld van de actrice als print op hun T-shirts.

Maar het merk Jack & Jones maakt het volgens G-Star nog bonter. Zo zou het label specifieke kledingontwerpen hebben nagemaakt en daarnaast ook proberen de look en feel van G-star te imiteren.

Bestseller zegt dat zij nog geen officiële aanklacht hebben ontvangen en hierdoor niet kan reageren op alle commotie rondom het vermeende kopieergedrag. Toch heeft G-star onlangs nog twee plagiaat rechtszaken tegen H&M gewonnen. Kortom, dit verhaal krijgt hoogstwaarschijnlijk nog een staartje!