Het meisje dat ooit het dikste meisje van Engeland was, heeft nu te kampen met anorexia. De 21-jarige Malissa Jones is 1.73 meter en weegt op dit moment 51 kilo.

Vier jaar geleden woog Malissa Jones maar liefst 216 kilo en het was dan ook noodzakelijk dat ze af zou vallen. Daarom heeft ze in 2008 een maagverkleining ondergaan. Voor haar operatie waarschuwde de artsen dat ze 127 kilo moest afvallen, omdat ze anders binnen een paar maanden zou overlijden. Ondanks dat de operatie zo risicovol was, heeft ze zich toch laten opereren. Hiermee was ze de jongste persoon ter wereld die deze operatie onderging, dit meldt de Britse krant The Daily Mail.

Zwanger

Ondanks het risico van de operatie, kwam ze er destijds goed vanaf. Binnen een jaar verloor ze meer dan de helft van haar gewicht en ging ze steeds vaker stappen. In die tijd ontmoette zij haar vriend, van wie ze zwanger raakte. Helaas ging de bevalling niet goed, omdat de baby na 6 maanden gehaald moest worden met een keizersnede. Binnen een uur na de geboorte is haar zoontje overleden, doordat zij niet genoeg voedsel binnen kreeg.

15.000 calorieën

Sindsdien is Malissa steeds meer afgevallen en is ze haar interesse in eten verloren. Hoewel ze eerst de dikste tiener ooit was in Engeland, hebben de dokters nu anorexia geconstateerd. Toen ze op haar zwaarst woog, at Malissa maar liefst 15.000 calorieën per dag. De calorieën kreeg ze binnen door enorme hoeveelheden chips, chocolade en junkfood te eten. Een gezond meisje van haar leeftijd, mag zo’n 2.000 calorieën per dag binnen krijgen.

Anorexia

Nu is echter het tegenovergestelde gebeurd. Malissa eet per dag nog maar 300 calorieën, omdat het pijn doet voedsel door te slikken. Toch zegt ze zelf dat ze niet bewust zo weinig eet. Een aantal jaar geleden waren de artsen nog bang dat ze zou overlijden aan overgewicht, nu is het haar anorexia die levensbedreigend is. In The Daily Mail zegt Malissa dat ze waarschijnlijk zal overlijden aan een hartaanval, maar ze moet doorzetten van zich zelf. Hoe moeilijk het ook is om weer normaal te gaan eten.

Foto’s via The Daily Mail