Bridget Maasland wordt door ontwerpster Gaby van t’ Hart beschuldigd van plagiaat. Volgens Gaby zou Bridget haar ontwerpen gekopieerd hebben.

Bridget lanceerde onlangs haar eigen T-shirt lijn B by Bridget, maar ontwerpster Gaby van t’ Hart is niet erg blij met de ontwerpen. Gaby zegt namelijk dat de T-shirts gekopieerd zijn van haar merk By Gaby. Bridget zou een aantal shirts van Gaby geleend hebben om te dragen op tv, waarna ze met haar eigen lijn kwam die verdacht veel op die van Gaby lijkt.

In Shownieuws vertelt Gaby dat de shirts een kopie zijn van de shirts die zij Bridget heeft gegeven. Ook doet Bridget volgens Gaby alsof zij de shirts zelf verzonnen heeft. Maar naast het kopieergedrag is Gaby ook bang dat haar shirts hierdoor minder verkocht gaan worden. Want in Shownieuws was gisteren te zien dat Gaby denkt dat winkels toch eerder voor de shirts van de bekende presentatrice kiezen.

Toch zegt het management van Bridget dat ze hoogstens geïnspireerd is door de shirts van Gaby. Ik moet zeggen dat de naam van de lijnen wel erg op elkaar lijken, By Gaby en B by Bridget. Maar zelf vind ik deze ophef een beetje overdreven. Typisch een geval van wat was er eerder, de kip of het ei?