Heb je er alles voor over om dat ene paar schoenen te kunnen kopen, dat al dagen in de winkel op je staat te wachten? Zelfs al zou dat betekenen dat je de rest van de maand op een houtje moet bijten? Dan kun je je vast identificeren met Rebecca Bloomwood, het personage waar de film van vanavond, Confessions of a Shopaholic, om draait.

Fans van de boeken van Sophie Kinsella zullen deze film ook geweldig vinden, want Confessions of a Shopaholic is gebaseerd op haar populaire boeken. In de film werkt de shopverslaafde Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) als journalist voor een tuinblad, maar haar droom is om terecht te komen bij een modetijdschrift. Als het haar niet lukt de baan te bemachtigen, besluit ze haar CV wat op te knappen en als financieel journalist aan de slag te gaan.

Succesfull Saving is de naam van het financiële blad waar Rebecca aan het werk gaat. Ze schrijft artikelen voor het blad, terwijl ze er zelf nog een hoop van kan leren. Rebecca heeft namelijk een enorme shopverslaving en heeft dan ook meerdere creditcards, of magische kaarten zoals ze het zelf noemt, en veel schulden.

Rebecca heeft er alles voor over om te kopen wat ze wil en dat uit zich in een grote liefde voor winkelen. Met haar vele creditcards koopt ze alles wat ze tegen komt en dat gaat niet altijd even vlekkeloos. Ik heb de film toen hij net nieuw was in de bioscoop gezien, maar ik zit vanavond zeker weer klaar voor de tv!

[pro-player width=’560′ height=’345′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=_5Csgrn-RqE[/pro-player]
Vanavond, 19 april, kun je om 20.30 uur op NET 5 genieten van de film Confessions of a Shopaholic.