Gisteravond werden in Amsterdam de winnaars van de 3FM Awards 2011 bekendgemaakt. Voor de zevende keer konden luisteraars van 3FM bepalen welke Nederlandse zangtalenten er met een Award naar huis gingen.

Caro Emerald viel tijdens de 3FM Awards 2011 twee keer in de prijzen. Caro kreeg een Award voor beste zangeres en voor het beste album. Ook de band Go Back To The Zoo en De Jeugd van Tegenwoordig mochten beiden twee Awards in ontvangst nemen. De eerste voor beste band en beste artiest rock en De Jeugd van Tegenwoordig viel in de prijzen voor beste artiest hiphop en met de single Sterrenstof.

Onbegrijpelijk dat de Jeugd van Tegenwoordig twee prijzen in de wacht heeft gesleept als je het mij vraagt, maar kennelijk zijn luisteraars van 3FM fan van ze. Guus Meeuwis werd uitgekozen tot beste zanger en Anouk kreeg een Award voor beste live act.

Ook Blof werd door de luisteraars niet vergeten, zij gingen met de titel beste artiest pop naar huis. En natuurlijk won dj Tiësto een Award in de categorie Dance.

Winnaars 3FM Awards

 • Zanger: Guus Meeuwis
 • Zangeres: Caro Emerald
 • Single: Sterrenstof – De Jeugd van Tegenwoordig
 • Album: Delected Scenes fromcutting room Floor – Caro Emerald
 • Band: Go Back to The Zoo
 • Artiest Hiphop: De Jeugd van Tegenwoordig
 • Artiest Rock: Go Back to The Zoo
 • Artiest Pop: Blof
 • Artiest Alternative: De Staat
 • Dance: Tiësto
 • Nieuwkomer: Krystle
 • Schaal van Rigter: A Silent Express
 • Serious Talent: Handsome Poets

Wat vinden jullie, zijn de 3FM Awards 2011 aan de juiste talenten uitgereikt?

Foto via 3FM