De zomer komt steeds meer dichterbij en dat geeft toch reden voor een verandering in onze garderobe. Op Modeblog zijn de modetrends voor  zomer 2011 beschreven, maar ook op Meidenblog kun je de trends nog een keer nalezen.

Color blocking


Deze zomer mogen we flink in onze ogen knijpen, want color blocking komt in de mode. Je hoeft niet bang te zijn dat jouw paarse broek vloekt bij jouw groene vest en gele top, want je krijgt hier toestemming voor van de modebazen. Speel met grote vlakken en houd je combinatie bij maximaal 4 kleuren.

Wit


Als jij je niet helemaal thuis voelt bij color blocking, mag je gelukkig ook deze zomer in het wit verschijnen. Dit is wel voor de nette meiden onder ons, want elk vlekje is op witte kleding te zien. Om jouw outfit niet te bleek te maken, kun je gebruik maken van gekleurde accessoires.

Denim


Afgelopen winter zagen we al veel items van denim, maar deze modetrend kan in de zomer van 2011 nog steeds. En dan gaat het niet om één stuk, maar alles mag in spijkerstof. We kunnen de skinnyjeans vergeten, want we gaan veel spijkerbroeken met wijde pijpen zien, maar ook denim jurken en jasjes.

Ballet


We gaan veel ballerina’s buiten de dansvloer zien, want de tulen en kanten rokjes, de bodystockings en de babydolls komen in de mode. Om deze stijl te creëren, kun je gebruik maken van transparante, rustige kleuren en spelen met strak en wijd, door een bodystocking met een tutu te combineren.

Minimalistisch


Less stays more, want nog steeds mogen we het eenvoudig houden. Zo kun je gebruik maken van nude kleuren, maar ook witte en zwarte kleding. Om er helemaal fashionable uit te zien, kun je in de kast van vriendlief kijken, want de te grote overhemden en een boyfriend blazer kunnen nog steeds.

Preppy


We hoeven ons niet meer om te kleden als we de zeilboot afstappen, want de preppylook komt weer in de mode. Maak gebruik van shorts, v-halstruien en polo’s. Om de outfit helemaal af te maken draag je loafers als schoenen, erg fashionable is het niet, maar het zit wel lekker.

Seventies


Ik hoop voor je dat jouw moeder haar oude kleren nog heeft bewaard, want deze zomer komt de mode uit de jaren 70 weer terug. Daarom mag een jumpsuit in jouw kledingkast niet ontbreken, maar ook de flaphoeden en de grote blouses komen terug. Voor een optimaal seventies effect speel je met vrolijke kleuren.

Fruit & bloemen


Deze zomertrend voor zomer 2011 maakt mij helemaal vrolijk. Afgelopen zomer zagen we al veel kleine bloemen, maar nu kunnen we ook kiezen voor grote bloemen en zelfs de fruitmand mag terugkomen in jouw outfit. Doe dit alleen niet in combinatie met elkaar.

Dierenprint


Dalmatiërprint, panterprint, slangenprint, zebraprint en tijgerprint blijven trends, dus je mag het beest in je weer laten zien. Toch kunnen deze prints snel een tikkeltje ordinair worden, dus zorg dat je het beschaafd houdt.

Country


Je moet ervan houden, maar deze zomer kunnen we ook weer in de countrylook verschijnen. Haal je oude minnetonka’s weer uit de kast, want we gaan veel franjes, kwastjes maar ook veren en haakwerk zien. Maak gebruik van suède stoffen in het wit, beige en bruin.

Biker chique


Als jij nog steeds niet in het bezit bent van een leren jasje, dan moet je er echt één aanschaffen, want deze zomer is het leren jasje echt een must-have. Het fijne van dit jasje is dat je het tot elke stijl kunt combineren. Zo kun je het vrouwelijk maken door het jasje te combineren met een jurkje en hoge pumps, maar je kunt ook een ware street rebel worden om het jasje in combinatie te dragen met een stoere jeans.

Wat vind jij de leukste modetrend van zomer 2011?

Foto’s via Style