De Britse modeketen Jack Wills heeft voor veel ophef gezorgd in Engeland. Het merk, dat zich vooral richt op studenten, is namelijk gekomen met een wel heel erg erotische reclamecampagne.

Jack Wills is een Brits modemerk dat zicht focust op studerende jongeren. Om hun een beetje de lentekriebels te geven, hebben ze een bijzondere reclamecampagne gemaakt. Het merk gebruikte foto’s van halfnaakte modellen in pikante poses voor hun website en advertenties.

De Engelse Reclame Code Commisie heeft diverse klachten in ontvangst moeten nemen van verontwaardigde Britten. De campagnefoto’s zijn door het merk verwijderd en ook op hun website zijn de sexy beelden vervangen door bijna preutse foto’s.

Jack Wills vertelde dat het totaal niet de bedoeling is geweest om als vulgair en pornografisch bestempeld te worden. Het merk wilde eerder de sensuele gevoelens van de student prikkelen.


Ik denk dat dit gewoon een promotiestunt van het merk is. Jack Wills heeft weliswaar een aantal mensen geshockeerd, maar deze campagne heeft wel voor naamsbekendheid gezorgd. Zo had ik nog nooit van het merk gehoord en nu heb ik toch stiekem een kijkje genomen op de website. Wat vinden jullie van de foto’s?