Als je een lange tijd een relatie met iemand hebt, wordt hij vanzelf een onderdeel van je leven. De kans is groot dat je je geen lever zonder hem kunt voorstellen. Maar wanneer de relatie uitgaat, heb je geen andere keus. Deze tips helpen je zo snel mogelijk over je ex heen te komen.

Waarom?
Zorg ervoor dat je weet waarom het uitgegaan is. Als hij gewoon niet meer verliefd was of iemand anders ontmoet heeft, kun jij daar vrij weinig aan veranderen. Maar misschien vond hij bijvoorbeeld dat jij te jaloers was of te weinig zin had in seks. Wanneer je weet waar op het vast gelopen is, kun je daar de volgende keer rekening mee houden.

Accepteer
Natuurlijk mag je net nadat het uit is gegaan verdrietig zijn, maar blijf daar niet in hangen. Op een gegeven moment moet je accepteren dat hij niet de ware voor je is en eigenlijk moet je blij zijn dat je daar nu achter gekomen bent en niet nog later.

Zijn spullen
Wanneer je zijn spullen en cadeautjes tegen komt, moet je toch weer aan hem denken. Het is daarom goed om al zijn spullen te verstoppen of weg te gooien, zodat je zo min mogelijk aan hem herinnerd wordt.

Het geeft net na de breuk misschien een heleboel voldoening om zijn spullen te verbranden of weg te gooien, maar doe dit niet! Uiteindelijk krijg je hier alleen maar gezeur mee.

Afleiding
Het liefst zou je jezelf op je kamer opsluiten met een heleboel chocola en zielige liefdesliedjes, maar daar schiet je niets mee op. Zoek afleiding bij je vriendinnen, stort je op je werk of op je school en zorg ervoor dat je niet eens de tijd hebt om over hem te treuren.

Verandering
Verander iets, bijvoorbeeld je kapsel, haarkleur, het interieur van je kamer of je kledingstijl. Door een echte verandering zet je een punt achter dat wat geweest is en kun je makkelijker opnieuw beginnen.

Plannen
Je hoofd staat nu waarschijnlijk nog niet naar een leuk feestje, een weekendje weg met vriendinnen of een dagje winkelen, maar plan dat soort dingen wel. Zo zijn er dingen waar je naar uit kunt kijken en waar je je op kunt verheugen.

Vervanging
Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je van de ene relatie in de andere stort. Maar (tijdelijke) vervanging is wel de ideale manier om je ex te vergeten. Dus ga weer uit met je vriendinnen, flirt met alles wat los en vast zit en laat je helemaal gaan. Het klinkt misschien cliché maar er zijn nou eenmaal meer jongens dan kerktorens.

Niet doen
Wraak nemen lijkt een geweldige oplossing om hem te laten voelen wat hij jou heeft aangedaan. Maar je schiet er uiteindelijk niets mee op, het is niet zo dat jouw pijn verdwijnt wanneer je wraak genomen hebt.

Je denkt misschien dat wanneer jij goed genoeg je best doet hij je vanzelf weer terug neemt, maar zet dat uit je hoofd. Bedenk je dat er genoeg andere jongens zijn en ga hem niet lastig vallen in de hoop dat jullie weer bij elkaar komen.

Voordelen
Na het lezen van deze voordelen van het vrijgezellenbestaan kun je eigenlijk niet anders dan blij zijn dat je van hem verlost bent. Denk je ook niet?