Muffin Top is het nieuwe woord voor het vet dat net boven een broek uit komt. Deze love handles, die extra zichtbaar zijn bij het dragen van een strakke broek, hebben met de naam Muffin Top het woordenboek gehaald.

Het gaat hier niet om het bovenste laagje van een muffin, maar om iets minder smakelijks. Overtollig vet dat boven een te strakke broek uit komt werd door jongeren al jaren Muffin Top genoemd. Maar nu is het als officieel woord opgenomen in het Oxford English Dictionary. Muffin Top staat in het woordenboek beschreven als het uitsteeksel van vlees boven de rand van een te strakke broek.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind het nu al een leuk woord. Ver gezocht is de naam niet, want een muffin komt vaak ook net iets boven het papiertje uit. Waren jullie al bekend met de Muffin Top?