Antwerpen is een leuke en dichtbijgelegen stad om eens te gaan winkelen. Deze mooie stad is verdeeld in verschillende zones. Elke zone heeft een eigen soort winkels, hieronder vind je de leukste plekken in Antwerpen om naar hartenlust te winkelen!

De Nationale straat

Deze straat wordt ook wel de Modestraat genoemd en mag dan ook niet overgeslagen worden. Je vindt hier modieuze winkels, zoals Marlies Dekkers, Liu Jo, Dries van Noten en nog veel meer. Heb je wat langer de tijd, neem dan ook een kijkje bij het Modemuseum dat in deze straat te vinden is. In het MOMU kun je eeuwenoude kleding bewonderen, maar ook moderne kleding van nu.

De Meir

De Meir is een autovrije winkelstraat waar je de grote winkelketens vindt. De grote modemerken zijn hier vertegenwoordigd van Diesel, Replay, Men at Work tot aan Zara, WE en de H&M. Maar ook Only, Vero Moda en Morgan zijn in de Belgische winkelstraat te vinden. De Meir is de straat tussen het station en het centrum.

Winkelcentrum

Vlakbij de Meir is het Grand Bazar Shopping Center gelegen. Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van alle winkelstraten, kun je ook nog even binnen lopen bij dit winkelcentrum. Hier kun je overdekt shoppen bij winkels als Swarovski, Mango en Accessorize.

Luxe winkels

De Schuttershofstraat wordt gezien als de P.C. Hooftstraat van Antwerpen. Je kunt een kijkje nemen bij winkels als Burberry, Hermès en IKKS. Maar ook de Huidevetterstraat en de Komedieplaats behoren tot de luxe winkelstraten. Hier kun je binnen lopen bij Louis Vuitton, Ralph Lauren en Gucci.

Zorg wel dat je op tijd in Antwerpen aan komt, want het woord koopavond kennen ze in deze modestad niet. Wanneer je met de trein naar onze Belgische buren reist, zul je gelijk opmerken hoe mooi het station is. Hier kunnen de stations in Nederland nog wat van leren, een kijkje nemen in het station mag dan ook niet ontbreken!