Jullie komen elkaar iedere keer weer tegen, hebben oogcontact en willen allebei meer. Maar als die eerste date dan eindelijk in zicht is, weet geen van beide iets wat jullie kunnen doen. Daarom staan hieronder een aantal ideeën voor de eerste date en welke plekken je beter kunt vermijden.

Bioscoop
Veel meiden gaan tijdens hun eerste date naar de bioscoop, maar dat is eigenlijk niet erg slim. Tijdens een film kun je niet met elkaar praten en elkaar dus ook niet beter leren kennen.  Aan het eind van de avond weet je zijn filmsmaak, maar daar houdt het ook bij op.

Als je dan zo graag naar de bioscoop wilt, spreek dan af dat jullie ervoor of erna iets gaan drinken om elkaar alsnog beter te leren kennen. Daarnaast kun je ook een film huren en bij één van jullie thuis kijken. Mocht je dan willen praten, dan krijg je in ieder geval geen boze blikken van andere bioscoopbezoekers.

Discotheek
Misschien zijn jullie allebei enorme feestbeesten en vinden jullie uitgaan het leukste wat er is. Maar ook een discotheek is niet de beste plek om een gesprek te hebben.

Sportief
Wanneer jullie allebei sportief zijn, kunnen jullie best iets sportiefs gaan doen op de eerste date. Zo kun je een kano of waterfiets huren en door de grachten varen. Een hond is een geweldig excuus om een lange wandeling te maken, maar ook als je geen hond hebt kun je best met elkaar gaan wandelen op jullie eerste date. Dus ga naar het strand, het bos of een parkje in de buurt en wandel, het liefst hand in hand!

Helaas is het nu niet het weer om buiten iets te doen, maar een middagje karten zal hij waarschijnlijk ook fantastisch vinden.

Museum
Een museum klinkt misschien vreselijk saai en dodelijk vermoeiend, maar er zijn ook leuke musea. Ga bijvoorbeeld samen met je nieuwste vangst en alle sterren op de foto in Madame Tussauds of ontdek hoe de wereld eruit ziet in Nemo.

Dierentuin
Als je elkaar al langer kent en dus weet dat er een klik is, kun je ook samen een dagje naar een dierentuin gaan. De kans is groot dat jullie veel lol zullen hebben om de apen, ijsberen, leeuwen, tijgers en alle andere dieren die je in een dierentuin vindt.

De keuken in
Kook voor hem, laat hem voor jou koken of kook samen. Als je het te veel vindt om meteen een driegangenmenu te koken, kun je ook beginnen met een pasta of gewoon simpel samen koekjes bakken. Om het niet al te serieus te maken, kun je bijvoorbeeld een slagroom of meel gevecht houden. De slappe lach gegarandeerd!

Iets drinken
De beste manier om elkaar beter te leren kennen, is natuurlijk gewoon door samen iets te drinken. Spreek af in een (rustig) café, bij één van jullie thuis, op een terras, op het strand of in een park. Let op zijn lichaamstaal, want daar kun je ook een heleboel van leren.

Zenuwachtig?
In dit artikel vindt je meer tips om jullie eerste date tot een succes te brengen.