Geld, uitgaan, liefde, seks en designerkleding, dat is waar de vrouwen in deze chicklit boeken in geïnteresseerd zijn. Probeer ze eens ongelijk te geven, zodra wij beginnen met lezen, leven we volkomen met de dames mee. Ik heb de 3 leuke chicklit boeken jullie op een rijtje gezet.

De dollarprinses – Karyn Bosnak

In dit boek vertelt de schrijfster Karyn Bosnak een verhaal dat ze zelf heeft meegemaakt. Karyn is net verhuisd vanuit Chicago naar New York. Ze is succesvol, maar wel een ontzettende shopaholic. Ze krijgt namelijk geen genoeg van de Prada schoenen en Gucci tassen. Dan houdt het een keer op, bij Karyn is dit als ze aan 20.000 dollar schulden heeft en haar baan verliest. Ze verkoopt haar spullen op internet en maakt een website aan waar ze vraagt om geld. Dit zorgt voor een hoop grappige taferelen.

Moviegirl – Clare Naylor & Mimi Hare

Elisabeth komt uit de politiek, maar begint een carrière in de filmindustrie als assistente van de assistente van een van de hipste filmagenten in Hollywood. Ze krijgt te maken met de vervelende buien van de types in de filmwereld, maar ook met alle bijbehorende waarden en normen. Elizabeth houdt haar hoofd boven water, niets weerhoudt haar ervan om op te klimmen in de hiërarchie, want ze is vastbesloten om zelf producent te worden.

Trading Up – Candace Bushnell

Janey Wilcox is een succesvol model bij Victoria’s Secret, maar dit is nog niet genoeg voor haar. Janey doet erg haar best om hogerop te raken en zo belandt ze in een wereld vol glitter en glamour. Als haar ambitie in vervulling gaat, is het nog steeds niet genoeg voor Janey, want ze wil nóg verder opklimmen. Hoelang zal ze hiermee door willen, voordat ze mentaal afglijdt? De schrijfster van dit boek, Candace Bushnell, is vooral bekend van haar boek Sex and the City.