Afgelopen zaterdag was ik bij Swarovski in Parijs om de nieuwe wintercollectie voor 2011 – 2012 te bekijken. Op een mooie locatie in hartje Parijs, waren twee showrooms ingericht waar de nieuwe sieraden werden getoond.

Toen ik binnenkwam werd ik hartelijk ontvangen door twee dames van de PR van Swarovski. In de showroom liep één van hen mee om te vertellen waar de collectie op gebaseerd is. Een balletdanseres is de inspiratiebron geweest voor de nieuwe wintercollectie. Aan de ene kant stonden de sieraden die gebaseerd zijn op de balletdanseres backstage en aan de andere kant de sieraden gericht op het podium.

Er stond een grote make-up spiegel omringt door lampen, die je vaak backstage bij optredens vindt. Rondom de spiegel hingen mooie foto’s van balletdanseressen, er hingen een paar roze spitsen en er stonden poederkwasten. Natuurlijk waren bij de spiegel ook de nieuwe oorbellen en kettinkjes te vinden, allemaal in hele lichte kleuren.

Daarna liepen we naar de andere kant van de kamer, daar liet ze de sieraden zien die gebaseerd zijn op de balletdanseres op het podium. Ook hier zijn hele lichte kleuren gebruikt voor de sieraden. De meeste sieraden waren nogal groot en opvallend, daar houd ik zelf niet zoveel van. Maar de kleuren die gebruikt zijn voor deze collectie vind ik wel mooi.

Nadat ik deze collectie te zien had gekregen, liep ik samen met de PR dame van Swarovski mee naar het tweede zaaltje. Hier liet ze mij een uitbreiding van de gewone collectie zien. Ik was zelf het meest verbaasd over de nieuwe sieraden voor de mannencollectie, die sinds de zomer bestaat. Grote zwarte doodshoofden aan een ketting is niet echt iets wat ik graag bij mannen zie.

Ook hebben ze nu een Hello Kitty collectie, die bestaat uit beeldjes, kettinkjes, armbandjes, ringen en tasjes. De Hello Kitty collectie ziet er heel schattig uit en heeft ook precies de vormen van Hello Kitty. Omdat het de wintercollectie voor 2011–2012 is, duurt het nog wel even voordat we de nieuwe sieraden in de winkel kunnen vinden!