Zoenen is een vak apart, maar eigenlijk heel gemakkelijk te leren. Onthoud dat hij niet de enige is die van de zoen moet genieten, maar jij net zo goed. Een perfecte zoen bestaat niet, maar met deze tips komt je zoen daar vast dicht bij in de buurt.

Het juiste moment
Hij hoeft absoluut niet te beginnen, maar het is wel fijn als je er zeker van bent dat hij ook klaar is voor een zoen. Daarnaast is het een stuk romantischer in de buitenlucht, dan bijvoorbeeld in een discotheek waar iedereen tegen je aan botst.

Lippen
Zonder lippen gaat zoenen wel heel lastig, want eigenlijk zijn je lippen de basis van iedere zoen. Zorg er daarom voor dat ze in goede staat zijn en er verzorgd uitzien. Gebruik hiervoor regelmatig lippenbalsem en trek de losse velletjes er niet vanaf!

Natuurlijk is het niet handig je lippen vlak voor een zoen in te smeren. Daardoor worden ze plakkerig en straks loopt je zoenpartner ook rond met een leuk glitterkleurtje op zijn lippen.

Tong
Wanneer je verder wilt gaan dan een gewoon kusje, open dan je mond en laat je tong langzaam in zijn mond naar binnen gaan. Zorg ervoor dat jullie tongen elkaar even raken en speel ermee.

Om de spanning erin te houden, kun je het tongzoenen afwisselen met gewone kusjes of kusjes in de nek. Veel jongens vinden het aantrekkelijk wanneer je tijdens het zoenen zachtjes met je vingertoppen over zijn rug beweegt of met zijn haar speelt.

Ogen
Sluit je ogen tijdens het zoenen, dan kun je nog meer genieten van het moment. Natuurlijk is het wel handig om je ogen aan het begin open te houden, zodat je zeker weet dat de zoen op de juiste plek terecht komt. Het is ergens ook wel gênant als je op zijn wang likt of zoiets.

Gedachten
Probeer niet teveel na te denken over wat er na de zoen komt of wat juist niet. Geniet van wat er gebeurd en je ziet wel wat er op jullie zoen volgt.

Hoofd
Voorkom een botsing door je hoofd een klein beetje scheef te houden. Houd je hoofd rustig en ga er niet als een malle mee bewegen. Subtiele bewegingen zijn hierbij de toverwoorden.

Ontspan en houd je hoofd in een prettige houding want het zou zonde zijn als je kramp in je nek krijgt van een zoen.

Tempo
Wanneer je zin hebt in een romantische zoen, doe dan rustig aan. Want hoe sneller de zoen, hoe meer de passie er vanaf knalt. Varieer in het tempo om de zoen in leven te houden. Begin rustig, maar voer het tempo langzaam op.

Fris
Zorg dat je een frisse adem hebt, dit kun je regelen door vlak voordat je uit gaat je tanden nog even te poetsen. Een pepermuntje of kauwgompje werkt ook heel goed, maar zorg wel dat je voor het zoenen je kauwgom kwijt raakt.

Adem
Natuurlijk is een goede zoen adembenemend, maar zorg ervoor dat je op tijd adem haalt. Probeer tijdens het zoenen door je neus te ademen.

Eind
Wanneer je de zoen wilt beëindigen, sluit dan zachtjes je lippen en beweeg je hoofd rustig naar achter. Kijk hem daarbij met een glimlach aan om duidelijk te maken dat je hem niet afwijst, maar het fijn vond om met hem te zoenen.

Succes met de tips en geniet van het zoenen!