Het is weer weekend en dat betekent tijd voor leuke dingen! Een dagje weg blijft één van de gezelligste bezigheden voor een vrije dag en het is dan ook altijd leuk om in een andere stad te winkelen. Daarom heb ik een aantal plekken in Amsterdam waar je leuk kunt winkelen voor je op een rijtje gezet.

Centrum

In de binnenstad van Amsterdam vind je de meest voor de hand liggende winkels. Het bekendste deel van de Amsterdamse winkelstraten is de Kalverstraat. Hier vind je de Zara, Vero Moda, H&M, Bershka, Invito, Vila en nog veel meer.

Maar dat is nog niet alles. Vlakbij de Dam staat het Magna Plaza, daar zitten onder andere Replay, Miss Sixty en de Mango. Via de andere kant van de Dam kun je naar de Bijenkorf. Daar zijn sinds kort ook duurdere winkels gevestigd, zoals Louis Vuitton en Hèrmes. Aan het einde van de Kalverstraat staat de Kalvertoren, waar je onder andere kunt shoppen bij H&M, Mango en Guess.

De Negen Straatjes

Wil je eens wat anders dan winkelen bij de grote ketens die in het centrum van Amsterdam te vinden zijn, neem dan een kijkje bij de Negen Straatjes. Deze winkelstraatjes zijn wat minder bekend en je zult dan ook bijna geen commerciële winkels vinden. Hier is de kans het grootst dat je met een originele outfit thuis komt.

Ben je een vintage liefhebber? Dan kun je je hart ophalen in de Negen Straatjes. Er zijn voldoende tweedehands winkeltjes, waar je unieke items op de kop kunt tikken. Maar ook voor degene die niet zo’n fan zijn van tweedehands kleding is er hier genoeg te zien. Er zijn zat winkeltjes waar je nieuwe collecties kunt vinden, zonder standaard te zijn.

De lunchrooms, waar je omringd wordt door de Amsterdamse stamgasten, zijn gezellig om in je winkelpauze te vertoeven. De Negen Straatjes vind je achter het Spui, vlak bij de Dam. Het zijn de straatjes tussen de Raadhuisstraat en de Leidsestraat.

P.C. Hooftstraat

Mocht je nog nooit in de P.C. Hooftstraat zijn geweest, dan is deze luxe winkelstraat zeker een bezoekje waard. Je kunt hier binnenlopen bij duurdere winkels zoals Chanel, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en Gucci. Maar ook Diesel, de Douglas, Mexx en Dr Adams ontbreken niet in de P.C. Hooftstraat.

Mocht je op zoek zijn naar een nieuw paar UGGS, dan kun je terecht bij Cosmic Cowboys. Als je budget het niet toe laat om in dit gedeelte van Amsterdam te winkelen, dan is een kijkje nemen ook al leuk. Mooie, grote auto’s vullen de straat en het kan dan ook zomaar zijn dat je een BN’er tegen het lijf loopt.