In Amerika is gisteren de iPad 2 gelanceerd. De nieuwe tablet van Apple is dunner en sneller dan zijn voorganger. Het leuke is dat de iPad 2 nu ook in het wit te koop is!

Een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige tablet is dat de iPad 2 twee camera’s heeft, één aan de voorkant en één aan de achterkant. De camera aan de voorkant werkt als een webcam, want hiermee kom je zelf in beeld. Met de camera aan de achterkant kun je foto’s maken. Dit was allemaal niet mogelijk bij de eerste tablet uitvoering van Apple, die inmiddels al bijna een jaar te koop is.

Door de camerafuncties, die op de vorige iPad niet zaten, kun je de tablet ook voor videochat gebruiken. Zo kun je in contact komen met je vrienden die ook een Mac, iPad of iPhone hebben. Bellen is net als bij de vorige iPad, ook niet mogelijk met de iPad 2.

Bij de eerste iPad had Apple weinig last van concurrentie, maar Samsung, Motorola, LG en HTC komen de komende weken met nieuwe tablets op de markt.

Voor €499 is het goedkoopste model, met 16GB en wifi, te koop. Wil je overal kunnen internetten op je iPad 2 dan is er de duurdere versie van €799 euro. Dit model heeft 64GB en 3G mobiel internet. Ook met de iPad 2 kun je straks Meidenblog bekijken, net als met de eerste iPad en de iPhone. Vanaf 25 maart kun je in Nederland de iPad 2 in de winkels vinden.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=5xct-fU00SA[/pro-player]