Lijnen doen we allemaal wel eens, maar mensen met een eetstoornis slaan daar in door. Zij stoppen helemaal met eten of eten juist heel veel, maar spugen alles weer uit. Deze meiden hebben te maken gehad met een eetstoornis en hebben hun verhaal opgeschreven in een boek.

Door de hel van anorexia

In dit boek beschrijft Martine de Vries, toen nog een meisje dat op de middelbare school zat, de hel waar ze doorheen ging toen ze aan de ziekte Anorexia Nervosa leed.

Anorexia te lijf

Suzanne Meijer doet in Anorexia te lijf openhartig verslag over haar tijd in een kliniek voor mensen met eetstoornissen.

Ik wilde slank zijn

Dit verhaal gaat over een meisje dat aan Boulimie Nervosa lijdt. De buitenwereld denkt dat ze gelukkig is, maar niets is minder waar. Het boek is geschreven door Camille de Peretti zelf.

Hunkering

Dit boek is het openhartige en ontroerende verhaal van Caroline Knapps, hierin beschrijft zij haar strijd tegen anorexia.

Je kiest niet voor een eetstoornis, het overkomt je. Er zijn zoveel mensen die niet begrijpen dat een eetstoornis een ziekte is. De prijzen van deze boeken over eetstoornissen variëren tussen de 6 en 18 euro.