Verschillende modebloggers zijn woedend op Zara. Zij beschuldigen de modeketen namelijk van kopieergedrag.

Twee modebloggers stonden even met hun mond vol tanden toen zij een kopie van zichzelf bij de Zara zagen hagen. Volgens Louise Ebel en Michèle K gebruikte Zara hun streetstylefoto’s en liet deze afdrukken op witte T-shirts. Bij Louise zou het gaan om foto waarop ze een luipaardjasje aanheeft en een hoofdband in haar rode haar en bij Michèle om een foto waar ze een short gecombineerd met hartjesblouse en een rode tas draagt.

Beide meiden zijn absoluut niet te spreken over het kopieergedrag van Zara. “Als de modeketen toestemming had gevraagd was er niets aan de hand geweest, maar nu kregen we het nieuws te horen van een oplettende lezer,” lieten de bloggers weten.

Louise Ebel en Michèle K hebben dan ook besloten om samen met een advocaat stappen te ondernemen tegen Zara. De modeketen heeft inmiddels de T-shirts uit de schappen gehaald en gezegd de zaak verder te zullen onderzoeken.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Zara beschuldigd wordt van kopieergedrag. De Franse blogger Betty maakte eerder al een soortgelijk akkefietje mee en deze winter viel het ons ook al op dat een paar Zara kledingstukken verdacht veel overeenkomsten vertoonde met die van D&G.