De Britse organisatie British Academy of Film and Television Arts, BAFTA, organiseerde afgelopen zondag de British Academy Film Awards. Een iets minder groot spektakel dan de Grammy Awards, maar we zijn net zo nieuwsgierig naar de jurken. Voor welke bijzondere jurken hebben de celebrities tijdens de BAFTA gekozen?


Emma Watson

Hermelien van Harry Potter kwam op de rode loper in een mooie zilverkleurige jurk uit de Valentino lentecollectie 2011. Dat de jurk een schouder bloot liet had weinig effect. Emma’s chagrijnige blik domineerde haar presentatie.

Bonnie Wright

De actrice, die in de Harry Potter films Ginny Wemel speelt, draagt tijdens de Britse Oscars een Clements Ribeiro jurk. Normaal gesproken zou ik rood haar met rode kleding afraden, maar deze knappe actrice kan het hebben.

Jessica Alba

De actrice van de romantische film Valentine’s day ziet er schitterend uit, vanaf haar schouders tot aan haar tenen. De Versace jurk van blauw chiffon is prachtig, maar vloekt bij haar ketting en ook de vlechtjes passen niet bij de jurk. Jessica, ga de volgende keer alsjeblieft wat vroeger naar bed, want je ziet er moe uit.

Julianne Moore

Dat Julianne op stap is met de modeontwerper Tom Ford, betekent dat ze voor de verandering geen Lanvin draagt. Tijdens de BAFTA’s draagt ze een blauwe strapless jurk van Tom Ford met Bulgari sieraden. Had ze het hier maar bij gelaten, want het lijkt erop dat de Hannibal actrice voor het eerst de weg naar de make-updoos heeft gevonden.

Neve Campbell

Deze jurk is duidelijk niets voor Neve Campbell. De Scream actrice liep de rode loper op in een jurk van Roberto Cavalli. De jurk is erg mooi, maar niet als je 37 jaar bent. Ze krijgt ontzettend brede heupen van de jurk en alsjeblieft Neve, draag de volgende keer een BH.

Thandie Newton

Wat ziet Thandie Newton er weer geweldig uit in deze knalroze jurk van Monique Lhuillier. Aangezien ik niet echt van roze houd, vind ik de jurk niet erg mooi. Maar eerlijk is eerlijk, de 2012 actrice kan het hebben.

Rosamund Pike

Pride & Prejudice actrice draagt een gele jurk met om haar taille een riem. Hierdoor worden haar benen heel lang, dat nog eens wordt benadrukt door haar torenhoge pumps. Het model van de jurk vind ik erg leuk, maar jammer dat de gele kleur haar bleek maakt. Rosamund, je moet geen geel dragen als je al bleek van jezelf bent.

Kimberley Walsh

Girls Aloud lid Kimberly Walsh zag er geweldig uit in haar goudkleurige jurk met bloemenstiksels. De jurk is speciaal voor haar gemaakt door Ashley Isham. Met haar golvende haar en knalrode lipstick maakt ze het plaatje compleet. Mijn complimenten.

J. K. Rowling

Wat heeft schrijfster van de Harry Potter reeks aan? Het lijkt op een jurk van slangenprint. Slangenprint kan leuk zijn, maar dan moet het wel stijlvol zijn. Sorry Joanne, maar ik vind je iets te oud voor deze jurk.

Gemma Arterton

Ik vind de jurk van de Prince of Persia actrice Gemma Arterton het mooist. Deze jurk van Yves Saint Laurent is vrij simpel, maar dat mag ook wel. De blauwe strik om de taille geeft iets extra’s en dat maakt de jurk erg mooi.

Foto’s via PRPhotos