Veel meiden hebben vaker sporten hoog op hun to do lijstje staan. Maar beginnen met sporten is een stuk lastiger dan de meeste meiden denken. Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om te starten met sporten.

Leuk
Zorg ervoor dat je doet wat je leuk vindt, want als dat niet het geval is, is de kans groot dat je het niet lang zult volhouden. Door te gaan kijken bij sportverenigingen of sportscholen kom je erachter wat het beste bij jou past. Bij veel verenigingen en sportscholen kun je een gratis proefles nemen.

Wanneer je de sport die je doet leuk vindt, ga je het vaker doen en zul je merken dat je jezelf een stuk gezonder en prettiger voelt na afloop.

Samen
Zoek een maatje waarmee je kunt sporten. Naast het feit dat samen sporten een stuk gezelliger is, motiveer je elkaar waardoor je het een stuk langer volhoudt dan wanneer je alleen sport. Zo moet je wel gaan sporten, want anders stel je de ander teleur.

Wanneer je geen sport kunt vinden die jullie allebei leuk vinden of je vriendinnen het te druk hebben, kun je natuurlijk ook samen met je hond gaan hardlopen. Dat is gezond voor jou en voor je hond.

Plannen
Maak in je agenda tijd vrij voor het sporten. Zo kun je bijvoorbeeld in je agenda iedere zondagmorgen drie kwartier blokken voor je hardloopronde. Daar omheen kun je andere afspraken plannen. Wanneer je geen tijd blokt voor het sporten, is de kans groot dat het erbij in zal schieten.

Voordelen
Probeer de voordelen van het sporten op een rijtje te zetten. Zo krijg je er bijvoorbeeld extra energie en een beter humeur van, slaap je beter en word je er vitaler en fitter door. Daarnaast is een groot voordeel van sporten natuurlijk dat je lichaam er beter uit gaat zien.

Succes!