Het is tijd om de chocolade en een fles wijn tevoorschijn te halen, want Jill Mansell is weer terug met een heerlijk boek genaamd De smaak te pakken.

De chicklit-koningin heeft kennelijk ook de smaak te pakken, want ze blijft schrijven als een trein. Het boek De smaak te pakken bezit alle eigenschappen die een meidenboek moet hebben: liefde, drama, humor en mannen.

Ellie is toe aan iets nieuws. Haar man is net gestorven en kapot van verdriet besluit Ellie haar leven drastisch te veranderen. Om met een schone lei te beginnen ruilt ze haar flatje in voor een luxe appartement. Ook solliciteert ze naar een nieuwe baan en ze wordt aangenomen. Haar nieuwe baas Zack McLaren is best leuk en beschikt eigenlijk alle eigenschappen die een man zou moeten hebben. Hij is succesvol, rijk en ziet er ook nog eens geweldig uit. Ellie vindt hem wel leuk, maar ze houdt hem op een afstand. Hij zal vast niet meer in haar zien dan gewoon een betrouwbare werknemer.

Ellie’s gestorven man Jamie blijkt verschijnen in haar dromen. Dit helpt voor Ellie de pijn enigszins te verlichten. Als Ellie’s jeugdvriend Todd ten tonele verschijnt, is het toch moeilijk om die vlinders rustig te houden. Op het mannenfront heeft Ellie weer lekker de smaak te pakken. Welke man gaat het worden?