Ben jij ook zo blij dat de tentamenperiode weer achter de rug is? Voor studenten van InHolland in Diemen is er slecht nieuws. Zij moeten de tentamens namelijk opnieuw maken omdat er maarliefst acht tentamens gestolen zijn.

De studenten haalden opeens wel heel erg hoge cijfers en dat vond InHolland in Diemen verdacht. De studenten bleken de vragen en antwoorden van de toetsen achterhaald te hebben, hierdoor konden ze de antwoorden uit hun hoofd leren en zo haalt natuurlijk niemand meer een onvoldoende.

Vooral de tentamens over spelling en financiën bleken moeilijk, want hier hebben veel studenten mee gefraudeerd. Het gerucht gaat zelfs dat een schoonmaker de toetsen uit de kast gestolen zou hebben, omdat de kast waar de tentamens opgeborgen liggen niet opengebroken was. De schoonmaker zou de tentamens vermoedelijk doorverkocht hebben aan studenten.

Beetje dom is het wel, want nu moeten alle tentamens opnieuw gemaakt worden. Dit is natuurlijk niet leuk voor de leerlingen die wel echt hebben geleerd voor de toetsen.  Zo’n 100 studenten die een voldoende hebben gehaald voor de gestolen tentamens moeten binnenkort hard aan de bak om op een eerlijke manier aan een voldoende te komen.

De school pakt het gelijk goed aan en heeft alle sloten vervangen op de tentamenkasten. Misschien ook een idee om de tentamenkasten op een veiligere plek neer te zetten?