Als je van dansen, romantiek en drama houdt, zet dan vanavond de televisie om 20.30 uur op NET 5 voor de film Save the last dance. Want deze romantische film zit vol dans en liefde.

Save the last dance gaat over Sara Johnson (Julia Stiles), die van kinds af aan al bezig is met balletdansen. Ze gaat auditie doen bij de beroemde dansacademie Juilliard. Haar moeder heeft zoveel haast om bij auditie aanwezig te zijn, dat ze omkomt bij een auto-ongeluk. De verdrietige Sara besluit bij haar vader in Chicago te gaan wonen.

In Chicago ontmoet ze de donkere Derek (Sean Patrick Thomas) die komt uit het criminele getto van de South Side. Derek houdt ook erg van dansen en leert Sara veel over hiphop en de wereld eromheen. Hij maakt haar oude gevoelens voor dansen weer los. Sara krijgt ook nieuwe gevoelens, ze wordt verliefd op Derek.

Derek heeft een crimineel verleden, maar wil hier niets meer van weten. Op het gegeven moment wordt hij door een vriend toch weer meegesleurd in deze wereld. Dan blijkt de liefde tussen Sara en Derek en hun liefde voor dansen toch niet zo simpel te zijn.

Ik heb de film al meerdere malen gezien maar ik blijf hem goed vinden. Dus meiden, trommel al je vriendinnen op, fiets nog even langs de supermarkt voor chips en zit vanavond om 20.30 uur voor de buis voor Save the last dance. Dat doe ik namelijk ook!

Trailer Save the last dance

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=-xzdCd15gqE[/pro-player]