Meiden van zeventien opgelet! Binnenkort mag je waarschijnlijk al op je zeventiende je rijbewijs halen. De bedoeling van de overheid is namelijk dat je al op je zestiende mag beginnen met autorijles!

Als het aan de overheid ligt kunnen we binnenkort op ons zestiende al beginnen met rijlessen en vanaf ons zeventiende levensjaar ons rijbewijs halen. Helaas mag je op je zeventiende niet meteen alleen in de auto stappen. Je moet tot je achttiende namelijk altijd iemand mee hebben die al minstens tien jaar rijervaring heeft.

Door je eerst ervaring op te laten doen voordat je alleen in een auto stapt, hoopt de overheid de ongelukken veroorzaakt door jongeren te verminderen. Aankomende zomer gaan zij een proef uitvoeren om te kijken of dit project haalbaar is.

Omdat de kans groot is dat als je op zeventiende al in een auto mag rijden er niemand meer is die op zijn zestiende eerst zijn scooterrijbewijs wilt halen, wordt de leeftijd dat je dat mag doen waarschijnlijk verlaagd naar 15,5 jaar. 

Wat vind jij van de plannen van de overheid? Zie jij jezelf op je zeventiende al in een auto rijden of wacht je liever tot je achttien bent?