Dat modebloggers steeds belangrijker worden in de modewereld, wisten de meeste meiden wel. Maar dat ze tegenwoordig ook als ontwerpster mogen fungeren, is nieuw. De Zweedse Elin Kling is hier het perfecte voorbeeld van, zij is namelijk gevraagd door H&M om een collectie te ontwerpen.

Net als bij haar eigen stijl ligt de nadruk van de collectie die Elin Kling voor H&M ontworpen heeft op het silhouet en de materialen die gebruikt zijn. De collectie bestaat uit 9 kledingstukken en 2 accessoires en heeft een minimalistische uitstraling. Elin Kling heeft verteld dat ze erg gevleid is dat ze door H&M gevraagd is en dat ze het een te gekke ervaring vond om zo nauw samen te werken met de ontwerpers van H&M.

Ik ben benieuwd of er meer modebloggers uitgenodigd zullen worden om een collectie te ontwerpen voor H&M of dat dit bij een eenmalige actie blijft. Helaas voor ons is de collectie van de Zweedse modeblogger voor H&M alleen in Zweden te koop.