Verstopt in een kelder, geen contact met de buitenwereld. Er bestaan een heleboel gestoorde mensen die een onschuldig kind laten lijden. Deze meiden hebben het overleefd en schreven een boek over hun ontvoering.

Ik was twaalf en fietste naar huis..
Sabine Dardenne heeft 80 dagen gevangen gezeten in de kelder van het monster Marc Dutroux en schreef daar dit boek over.

Het gebeurde op een dinsdag
De twee vriendinnen Lisa en Charlene worden op weg naar school in een auto getrokken en vervolgens worden zij 4 dagen vastgehouden. Dit is het boek met daarin de gebeurtenis en het verwerkingsproces. Geschreven door Lisa Hoodless en Charlene Lunnon.

De diefstal van mijn jeugd
Op 10 jarige leeftijd werd Natascha Kampusch op weg naar school in een wit bestelbusje getrokken. Vervolgens werd ze 8 jaar vastgehouden. Natascha Kampusch heeft nu pas de kracht gevonden er een boek over te schrijven.

Zonder Natascha
Indrukwekkend verhaal van de moeder van Natascha Kampusch. Zij vertelt in dit boek over de verdwijning van haar dochter en de 8 lange jaren zonder haar. Geschreven door Brigitta Sirny- Kampusch.

Het eerste boek heb ik gelezen en vond ik echt indrukwekkend. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er zoveel gekken bestaan die dit kinderen aan doen. De prijzen van deze boeken over ontvoeringen variëren van 8 tot 18 euro.