Kerst is de ideale gelegenheid om je ouders een cadeau te geven en ze te laten zien hoe veel je om ze geeft. Maar leuke en originele kerstcadeaus verzinnen voor je vader is alleen niet zo heel gemakkelijk. Maar met deze tips wordt het vinden van een kerstcadeau voor je vader een stuk eenvoudiger.


Boeken
Als je vader van lezen houdt, is een goed boek absoluut een aanrader. Dit kan een literatuurboek zijn, maar ook een reisboek, sportboek of architectuurboek. Het is maar net wat voor type jouw vader is.


Schrijfwaren
Een mooie pen, een luxe notitieblok of een etui zal je vader waarschijnlijk een topcadeau vinden. Het is nog leuker om een pen met een persoonlijke boodschap als kerstcadeau te geven.


Kleding
Kleding kopen is waarschijnlijk niet zijn favoriete bezigheid, dus maak hem blij en koop iets voor hem. Een overhemd, een trui of sokken, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wanneer je niet zo’n fan bent van zijn stropdassencollectie, kun je er één kopen die je wel leuk vindt. Een mooie sjaal is leuk en warm, ideaal toch!


Elektronica
Als jij altijd dure cadeaus krijgt van je vader wordt het nu tijd het eens terug te doen. Geef hem een Ipod, Ipad, laptop, telefoon of bijvoorbeeld een televisie. Wanneer je vader heel erg van gamen houdt, kun je ook voor een Wii of Xbox kiezen. Daar heb jij zelf stiekem ook nog iets aan.


Sportief
Sportieve vaders krijgen natuurlijk het liefst een sportief kerstcadeau. Als je een sportieve vader hebt, kun je hem bijvoorbeeld een mooie bal of een kaartje voor een bepaalde wedstrijd geven.


Weekendje weg
Geef je vader en moeder een weekendje weg cadeau. Zo hebben zij dankzij jou een gezellig weekendje en heb jij het hele weekend het huis voor jou alleen. Nodig al je vrienden uit en maak er zelf ook een gezellig weekend van!

Drank
De meeste vaders houden wel van een borreltje, dus een fles van zijn lievelingsdrank is ook een goede optie voor onder de kerstboom.

Bonnenboekje
Voor je vader kun je ook een tegoedbonnenboekje maken. Daarin kun je onder andere bonnen doen met gezellig samen vissen of dat hij mag bepalen wat jullie samen gaan doen. Je vader mag zelf kiezen wanneer hij de bonnen bij jou inwisselt.

Portemonnee
Waarschijnlijk heeft je vader al heel lang dezelfde portemonnee, daarom wordt het nu wel eens tijd voor een nieuwe. Kies een mooie zwarte of bruine van leer en doe er vast een klein zakcentje in.

Geurtje
Een hip geurtje vindt je vader waarschijnlijk een te gek cadeau. Daarnaast is het natuurlijk ook handig voor jou, want jij hoeft niet meer in zijn ouderwetse geur te vertoeven.

Cadeaubon
Mocht je vader alles al hebben of niets leuk vinden wat jij leuk vindt, geef hem dan gewoon een cadeaubon van zijn lievelingswinkel. Zo geef je hem in ieder geval geen kerstcadeau waar hij niet blij mee is.

Lot
Geef je vader een oudejaarslot of een kraslot. Als hij dan een grote prijs wint, heb jij er vast ook nog iets aan!