Kerst is het ideale moment om je moeder eens flink te verwennen. Zo kun je haar helpen met het kerstdiner, maar een mooi kerstcadeau voor onder de boom is ook een goede optie. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden voor je neergezet voor originele kerstcadeaus voor je moeder.


Foto’s
Een mooie fotolijst met een foto van jullie erin, doet het natuurlijk altijd goed. Als je meer tijd hebt en ervan houdt creatief bezig te zijn, kun je ook een plakboek maken. Daar kun je allemaal foto’s in plakken en herinneringen in opschrijven.

Daarnaast is een kalender, een kussensloop, een koffiemok of iets anders met jullie foto erop natuurlijk ook erg origineel om cadeau te geven.


Interieur
Spullen om het huis mee op te vrolijken vindt je moeder vast leuk. Koop bijvoorbeeld geurkaarsjes, een plaid, een kussen, een bos bloemen of een plantje.


Leesvoer
Bijna iedere vrouw is dol op een goed boek of een stapel tijdschriften. Dus de kans is groot dat jouw moeder dit ook een geweldig kerstcadeau zal vinden.


Verzorging
De verzorging van je huid schiet er bij een drukke vrouw nog wel eens in. Koop daarom een maskertje, een bodylotion, een zeepje of een badschuim voor haar en plan een avondje waarop jullie jezelf eens flink gaan verwennen.

Bonnenboekje
Maak voor je moeder een tegoedbonnenboekje waarin je bijvoorbeeld zet dat je haar een dag zult helpen met het huishouden, jullie samen gaan winkelen of voor haar zult koken. Je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt.

Muziek
Koop voor je moeder een CD met haar lievelingsartiest erop of stel zelf een CD samen met al haar lievelingskerstnummers. Wanneer je moeder vaak onderweg is of een afschuwelijke muzieksmaak heeft kun je haar ook een Ipod geven. Zo is zij blij en jij ook, want dan hoef jij niet mee te luisteren met haar muziek.

Sieraden
Als je moeder van sieraden houdt kun je heel simpel een mooie ketting, ring of armband voor haar kopen. Het gaat om het gebaar, dus het maakt niet veel uit als je geen echt goud kunt betalen.

Parfum
Vaak kopen vrouwen geen dure parfum voor zichzelf omdat ze die simpelweg te duur vinden. Koop daarom een lekker geur voor je moeder of geef haar een bon van de parfumerie.

 Weekendje weg
Geef je moeder en je vader een weekendje weg als kerscadeau. Zo is je moeder even los van de kinderen en van het huishouden en kunnen je ouders optimaal van elkaar genieten.

Ontspannen
Een dagje naar de sauna, een massage of een gezichtsbehandeling is absoluut de ideale manier om je moeder flink te laten ontspannen. Daarnaast is een dinerbon ook een goede optie om te ontspannen en heerlijk te genieten.

Wijn
Naast een saunabezoekje of een schoonheidsbehandeling, is een fles wijn natuurlijk ook de ultieme manier om te ontspannen. Koop daarom voor je moeder een lekkere fles wijn!

Chocola
Zo ongeveer iedere vrouw houdt van chocola, geef je moeder bonbons of stel een pakket samen met daarin allerlei verschillende soorten chocola.