Het kabinet wil het collegegeld verhogen voor studenten die langer dan vijf jaar over hun studie doen en daarom wordt er een groot studentenprotest georganiseerd. Het is de bedoeling dat dit protest in januari zal plaatsvinden op het Malieveld in Den Haag.

De bedoeling van het kabinet is dat studenten die langer dan vijf jaar over hun opleiding doen in plaats van tweeduizend euro per jaar vijfduizend euro per jaar moeten gaan betalen. Studentenorganisaties zijn bang dat door de verhoging van het collegegeld het hogere onderwijs minder toegankelijk wordt.

Er waren eerder al kleine studentenprotesten tegen deze verhoging in Den Haag, Groningen en Delft. Maar daar blijft het niet bij, want aankomende vrijdag worden er studentenprotesten gehouden in Wageningen, Amsterdam en Nijmegen.

Ben jij het met de plannen van het kabinet eens of zul je zeker aanwezig zijn tijdens het studentenprotest in januari op het Malieveld in Den Haag?