Afgelopen dinsdag heb ik het centrum van Amsterdam onveilig gemaakt om er achter te komen wat de kledingstijl van Amsterdam is. Uiteindelijk heb ik een aantal goed geklede meiden gevonden en hen een aantal vragen gesteld.

Daniel (16) en Arisha (17)


Midden op de dam liep ik tegen Daniel en Arisha aan en het tweetal wilde wel mee werken. Samen poseerden ze voor de foto en gaven ze antwoord op mijn vragen. Daniel winkelt het liefst bij de H&M en Arisha komt momenteel vaak bij de CoolCat. Amsterdam is op dit moment hun favoriete winkelstad. Designerkleding koopt het tweetal eigenlijk nooit.

Marissa (18)


De vrolijke Marissa had er een paar dagen geleden nog over nagedacht, of ze zou weten waar al haar kleding vandaan kwam en jawel, ze wist het! Haar broek heeft ze gekocht bij Open32, haar schoenen komen van de Van Haren, haar blouse komt uit Zwitserland, haar jas komt uit een tweedehands winkel en haar grote witte sjaal is van CoolCat. Winkelen doet ze verder graag bij de H&M, Only, Vero Moda.

Kristel (24) en Pinar (24)


Deze meiden werken bij de Vero Moda en ik spotte ze in hun pauze. Hun kleding kopen ze voornamelijk bij Vero Moda, maar ze brengen ook wel eens een bezoekje aan de Bershka, H&M, CoolCat en Vila. Designerkleding hebben de meiden niet in hun kast hangen.

Robin (17)


Van veel meisjes hoor ik dat ze er juist vandaag niet uitzien, zo ook van Robin. Al vond ik dat persoonlijk wel mee vallen. De brunette winkelt veel bij de Zara en River Island, af en toe gaat ze naar de Bijenkorf. In Amsterdam komt ze ook graag bij de onbekendere winkeltjes waar ze helaas de naam niet van weet. Haar favoriete modewebsites zijn Topshop en Asos.

Anne (23)


Anne winkelt meer in haar woonplaats Rotterdam, maar als ze in Amsterdam is brengt ze altijd even een bezoekje aan de Monki en ook de Bijenkorf vindt ze leuk. Naast de Elle leest deze modebewuste meid ook graag de Glamour.

Wat mij opviel in Amsterdam is dat de meeste mensen er ouder uitzien dan ze werkelijk zijn. De meiden uit Amsterdam komen net als de meiden uit Den Haag vaak bij de H&M, Vero Moda en de Only. Designerkleding kopen deze meiden niet vaak, maar ze brengen af en toe wel een bezoekje aan de Bijenkorf.