Je wilt heel graag dat leuke jurkje hebben, je moet ook nog langs de kapper en vanavond ga je uit eten met vriendinnen. Maar waar haal je het geld vandaan? Het is tijd voor een baantje. Ik heb wat tips voor je samengesteld zodat het vinden van een baantje hopelijk wat makkelijker gaat.

Weet wat je wilt en niet wilt
Denk goed na wat je wel wilt en niet wilt. Je wilt toch niet elke dag hard werken voor een miezerig loontje en een vervelende baas? Zoek ook uit waar je interesses liggen. Werk je graag met mensen? Dan is de horeca of in een winkel staan misschien wat voor jou.

Wees niet te kieskeurig
Als je zo kieskeurig bent dat je bijna nergens meer wilt werken moet je toch wat soepeler worden. Zo word het een stuk makkelijker om een baantje te vinden.

Ga langs een uitzendbureau
Bij een uitzendbureau hebben ze vaak meerdere baantjes. Vaak hebben ze baantjes voor 1 dag of een aantal weken en soms voor een paar maanden. Je kunt gaan werken als oproepkracht of je kunt een vaste baan aangeboden krijgen.

Kijk in de krant en in de stad
In de krant worden ook baantjes aangeboden. Zoek tussen de advertenties of er iets voor jou tussen staat. In de etalages van winkels hangen ook vaak advertenties. Of loop gewoon naar binnen en vraag aan een medewerker of ze nog vacatures hebben.

Zoek op het internet
Op het internet bestaan verschillende vacaturesites. Je kunt deze makkelijk vinden via Google. Vaak moet je wel een profiel aanmaken zodat als je reageert op een vacature je cv meteen meegezonden wordt.

Met deze tips moet het je bijna wel lukken om een baantje te vinden. En als je een paar keer wordt afgewezen moet je gewoon blijven doorgaan. We worden allemaal weleens afgewezen voor een baan.