Daar zal ik nooit intrappen, is wat ik vaak denk als ik iets over loverboys hoor. Deze meiden hadden waarschijnlijk diezelfde gedachte en toch zijn ze erin getrapt. Nu hebben zij de kracht gevonden een boek te schrijven over hun ervaring met loverboys.

De zaak Mandy P.

Het boek gaat over Mandy die door het toedoen van een loverboy tien jaar celstraf krijgt in een Dominicaanse gevangenis. In opdracht van de beruchte loverboy, checkt Mandy in met een koffer waar 20 kilo cocaïne zit.  Het boek is geschreven door Rik Goverde.

Echte mannen eten geen kaas

Maria raakt op 12 jarige leeftijd verstrikt in de handen van loverboys. Het boek is pas geleden in het nieuws geweest omdat het niet waar gebeurd schijnt te zijn. Toch wilde ik hem graag in het rijtje, omdat het wel een indrukwekkend verhaal is. Het boek is geschreven door Maria Mosterd zelf.

Mijn leven in de hel

De 19 jarige Sarah Forsyth is een gewoon Engels meisje die op een wrede manier wordt gedwongen om als prostituee op de Amsterdamse wallen te gaan werken. Na anderhalf jaar weet zij uit deze hel te ontsnappen. Sarah Forsyth heeft het boek zelf geschreven.

Misleid

Dit is het schokkende verslag van Merel van Groningen, een meisje dat in de ban raakt van een loverboy. Het boek is geschreven door Merel van Groningen.

Vrolijk zul je van deze boeken over loverboys niet worden, maar het is wel interessant om het eens vanuit de ogen van het slachtoffer te bekijken. De prijzen van deze boeken variëren van 8 tot 18 euro.