Na tien weken en een super spannende live finale van Benelux Next Top Model mag Melissa zich de winnares van Benelux Next Top Model 2010 noemen. Zij wint een contract bij Elite Model Management en een printcampagne van Max Factor.

Aan het begin van de live finale zagen we de eerste avonturen van de vier overgebleven meiden in Los Angeles. Daar werd bekend gemaakt welke foto er op de billboards zal komen hangen. Renee en Alix waren de gelukkige winnaressen. Is dit een teken of niet?

Voor de eerste eliminatie waren er drie catwalkshows. In de eerste show liepen alle meiden die mee hebben gedaan aan dit seizoen van Benelux Next Top Model. Naast de juwelen van Bibi van der Velden, hadden de meiden vrij weinig om het lijf.

Onder de romantische muziek van Xander de Buisonje liepen de vier overgebleven meiden de tweede show in bruidskleding.

De derde show was geïnspireerd door de Adams Family. De kleding en de muziek waren een beetje duister.

Vervolgens zagen we de ontmoeting van de finalisten van Benelux Next Top Model en de bekende fotograaf Nigel Barker. Hij heeft hen een aantal tips gegeven die de meiden goed konden gebruiken.  

Alle vier de meiden hebben een fotoshoot gedaan die uiteindelijk gebruikt zal worden in de printcampagne van Max Factor. Er was een backstage filmpje te zien en daarna werden de vier beste foto’s laten zien.

Een spannende eerste eliminatie volgt en Marjolein moet helaas afvallen. De jury heeft gezamenlijk besloten dat zij niet Benelux Next Top Model is.

In de vierde catwalkshow liepen Alix, Renee en Melissa en de vijf overgebleven kandidaten van So You Think You Can Dance hielden de meiden gezelschap.

Onder het optreden van Rene Froger wordt er backstage druk overlegt want het is alweer tijd voor de tweede eliminatie. De eerste die door gaat is Melissa en ook Renee blijft in de race. Helaas betekent dit dat Alix, mijn favoriet, er uit ligt..

Inmiddels zijn we bij de laatste catwalkshow van Benelux Next Top Model aangekomen. Het is ontzettend spannend want na deze show wordt de winnares bekend gemaakt. De jury heeft unaniem gekozen voor Melissa.

Ik denk dat dit voor veel mensen onverwachts kwam. De eerder gewonnen opdracht van Renee en Alix was dus geen teken. Hierbij wil ik Melissa even feliciteren met haar titel Benelux Next Top Model en al haar prijzen!