Heb je al een lange tijd een vriendje of misschien nog maar net en betrap je jezelf erop dat je soms een beetje jaloers bent? Ik heb vijf punten voor jou opgesteld waaraan je kunt zien of je heel erg jaloers bent of niet.

Je wordt boos wanneer hij met andere meisjes praat
Je kunt het niet uitstaan wanneer hij met een ander meisje praat, ook al is dat meisje niet zo knap. Je wilt gelijk bij hem staan en je mengen in het gesprek.

Je houdt hem in de gaten wanneer hij aan het smsen is
Je houdt hem angstvallig in de gaten wanneer hij een smsje krijgt en die beantwoord. Het liefst kijk je over zijn schouder mee om te zien van wie dat smsje kwam en wat hij antwoord.

Je wilt niet dat hij gaat stappen met zijn vrienden
Hij mag van jou niet stappen met zijn vrienden, je moet er niet eens aan denken! Je maakt jezelf helemaal gek met vragen als: Waarom wilt hij bij me weggaan en waarom wilt hij met zijn vrienden uit? Het liefst ga je met hem mee uit en wijk je geen seconde van zijn zijde.

Je kunt het niet uitstaan wanneer er een ander meisje in zijn buurt is
In het dagelijks leven kan het voorkomen dat er andere meisjes in zijn buurt staan. Wanneer dit gebeurd wil je het liefst er gelijk vandoor met je vriend en houd je hem vast alsof hij elk moment ervandoor kan rennen met een ander meisje.

Je wilt geen films kijken met knappe vrouwen erin
Je wilt geen films kijken met hem waarin Megan Fox of Angelina Jolie spelen. Je wilt dit niet omdat je bang bent dat je vriend alleen maar kijkt naar de vrouwen in plaats van naar de film.

Herken je jezelf in 1 van de bovenstaande punten? Dan is het tijd om te veranderen en minder snel jaloers te worden. Geen enkele jongen wordt er blij van wanneer jij je zo gedraagt. Je hebt toch wel een beetje vertrouwen in je vriend?