De week van 18 tot en met 24 oktober is het donorweek. Tijdens deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor het worden van donor. Ben jij al donor?

Vanaf je 12de kun je registreren of je wel of geen donor wilt zijn. Als je 18 bent geworden, krijg je een brief thuis waarin je jouw keuze kunt registreren.

Ook als je een bepaalde ziekte hebt, kun je er toch gewoon voor kiezen om donor te worden. De dokter kijkt wanneer je overleden bent of je wel of niet geschikt bent voor donatie.

Er zijn een heleboel mensen die op de wachtlijst voor een donororgaan staan. Veel van deze mensen zullen het niet halen wanneer ze niet snel een donororgaan krijgen. Als je dood bent, heb je niets meer aan deze organen dus waarom zou je dan niet iemand anders helpen?

Helaas worden niet alle organen eerlijk gebruikt. Af en toe worden de organen verkocht waardoor men er een heleboel geld aan verdient.

Je hoeft niet al je organen beschikbaar te stellen, op het donorformulier kun aan geven wat je wel en niet wilt doneren. Zelf ben ik ook donor, maar ik heb wel aangegeven dat mijn lichaam niet voor wetenschappelijk onderzoek gebruikt mag worden.