Gisteren ben ik het centrum van Den Haag in gegaan om de kledingstijl van Den Haag te fotograferen. Ik heb een aantal meiden en één jongen gefotografeerd en hen een aantal vragen gesteld om er achter te komen wat de kledingstijl van Den Haag is.

Soeraya (24), Amber (20) en Romana (20)

Soeraya (24), Amber (20) en Romana (20)
Deze meiden winkelen graag bij de H&M, COS, Mango, Primark, Zara. Daarnaast komen ze ook vaak bij tweedehands winkels en op de (vlooien)markt.  Ze vinden het knap lastig om hun stijl te beschrijven. De meiden stemmen hun kleding af op hun humeur. In hun kast hebben ze veel basic items en colbertjes hangen. Designerkleding kopen ze niet bewust, maar ze kunnen erg blij worden als ze het tegen komen in een tweedehands winkel of op de markt.

Lisa (17) en Lotte (18)


Om te winkelen gaan deze blonde meiden vaak naar de Zara, Vero Moda en H&M. Ze bestellen hun kleding ook wel eens op het internet, voornamelijk bij de webshop van H&M. Ze kopen geen designerkleding, maar houden wel van dure merken zoals UGG. Modewebsites bezoeken de meiden eigenlijk niet zo vaak.

Lucy (21)


Lucy haalt haar kleding voornamelijk bij de Vero Moda, de H&M of ze bestelt het op de webshop van H&M of bij Asos. Haar stijl omschrijft ze als modieus, maar ook casual. Ze weet wat de trends zijn, maar volgt ze niet altijd. Vooral met uitgaan draagt ze graag hakken, omdat dat lekker vrouwelijk is.

Dani (23) en Melody (23)


Dani en Melody zijn goede vrienden en kennen elkaar al 11 jaar. Melody koopt haar kleding overal en nergens en maakt het ook graag zelf. Ze koopt eigenlijk nooit designerkleding, maar is wel trouw aan bepaalde merken, zoals Vans en Insight.

Gail (25) en Steffi (24)


Deze sportieve meiden komen vaak bij de Zara, COS, H&M, Mango, Funkiehouse en de Bijenkorf. Ze hebben eigenlijk nooit designerkleding, tenzij het uit de kast van hun moeder komt. De meiden omschrijven hun stijl als casual, makkelijk en funky. Soms sportief maar af en toe ook vrouwelijk. Als het maar lekker en comfortabel zit. Ze komen wel eens op de website van Asos en bezoeken de website Welikefashion.

Wat mij opviel is dat de meiden uit Den Haag voornamelijk shoppen bij H&M, Zara en Vero Moda, maar de webwinkel van Asos is ook erg in trek. De meiden kopen meestal geen designerkleding, tenzij het vintage is en houden van UGG.