De laatste tijd komt je vriend met steeds gekkere verhalen die voor jouw gevoel totale onzin zijn. Je begint te twijfelen en je vraagt je af of hij misschien loopt te liegen. Ik heb wat herkenningspunten, die kunnen aangeven dat je vriend keihard staat te liegen.

Geïrriteerd
Als je hem een normale vraagt stelt reageert hij dan onwijs geïrriteerd? Bijvoorbeeld als je vraagt aan hem wat hij de hele dag heeft gedaan en hij antwoordt met: “Dat gaat je helemaal niets aan, waarom vraag je dat?” Nou ja zijn reactie zegt eigenlijk al genoeg. Hij probeert jou te laten schrikken, zodat je niet verder gaat doorvragen.

Onzekerheid
Maakt hij een onzekere indruk als je bij hem bent en je hem vragen stelt? Dit kan een teken zijn dat hij iets te verbergen heeft, of dat jou vragen hem nerveus maken. Jij kent hem natuurlijk het beste om te zien of hij zich ongemakkelijk voelt. Vraag aan hem waarom hij zo apart doet als jullie samen zijn.

Zijn verhaal is helemaal uitgedacht
Valt het je op dat bij elke vraag die jij stelt je een uitgebreid antwoord krijgt? Dat hij alles van zijn avond probeert te beschrijven tot op de details toe. Hij denkt hiermee al zijn valkuilen gesloten te hebben. Laat het rusten maar probeer een aantal details te onthouden. Vraag hem later nog eens naar zijn avond en luister of hij al die details nog zo goed weet.

Lichaamstaal
Je vriendje weet natuurlijk van zichzelf dat hij liegt, maar ergens diep in zijn hart weet hij ook wel dat het niet hoort. Probeer goed naar zijn lichaamstaal te kijken om te zien of hij iets doet met zijn handen enz. Bijvoorbeeld als hij geen oogcontact probeert te maken, of hij zijn mond bedekt, hij af en toe zijn hoofd of bovenlijf van je wegdraait, hij een slokje neemt van zijn drinken enz.