Variatie, dat is het sleutelwoord van de collectie schoenen die Diesel voor winter 2010 heeft ontworpen. Want we hebben deze winter echt ongelooflijk veel keuze uit verschillende Diesel schoenen.

Bij Diesel winnen platte schoenen het deze winter absoluut van de hakken. Wat in principe niet heel vreemd is, want in de sneeuw lopen platte schoenen nou eenmaal beter. Maar als je dacht dat je alleen maar kon kiezen tussen platte schoenen of hakken, dan zit je fout. Er is nog veel meer keus!


Platte schoenen
Zo kun je bij de platte schoenen kiezen uit laarzen en gympen. Bij de laarzen kun je dan weer kiezen uit hoge, halfhoge of korte laarzen. De hoge laarzen zijn er in een vrouwelijke variant, lichtroze met paars, en een stoerdere variant, zwart. Deze laarzen doen mijn persoonlijk een beetje denken aan regenlaarzen. De half hoge laarzen hebben ze in de kleuren zwart en paars. Deze laarzen hebben leuke gespjes aan de boven en onderkant. De korte laarzen vind je in de kleuren donkerroze met paars en heel donker paars met grijs. Volgens mij zijn deze laarzen echt heerlijk warm. Er is dus een uitkomst voor mensen met koude voeten die, net als ik, UGGS vreselijk vinden.De gympen zijn er ook in een korte en hoge versie. Van de korte variant zijn twee verschillende modellen. Het ene model heeft een zakje achter en is er in de kleuren paars/grijs en blauw. Het andere model is er in de kleuren roze en bruin/oranje. De hoge versie is er in vijf verschillende modellen, al lijken sommige wel erg op elkaar. Hier worden de kleuren roze, paars en zwart weer vaak gebruikt. Voor de verandering zitten er geen veters in de schoenen, maar een leuk gekleurd lint.


Hakken
De hakken zijn ook weer onderverdeeld in verschillende categorie├źn. Je kunt kiezen tussen een sleehak of een gewone hak. Er zijn enkellaarsjes met een sleehak, maar ook enkellaarsjes met een gewone hak. Die met de sleehak zijn er met en zonder veter. De laarsjes met een gewone hak zijn er in de kleuren roze, grijs en zwart. Daarnaast zijn er ook nog hoge laarzen, deze laarzen hebben een soort vreemde ronde ring bovenaan.


Kettinkjes aan de schoenen zijn dit seizoen erg populair bij Diesel. Zo vinden we kettinkjes terug bij gewone pumps maar ook bij de peep toe. De hakken van deze winter bestaan voornamelijk uit de kleuren grijs, roze en zwart. Af en toe is een er een uitschieter, bijvoorbeeld bij de sleehakken, die zijn namelijk ook verkrijgbaar in het bruin en blauw.


De zwarte enkellaarsjes met sleehak zijn mijn favoriet. Maar de korte, warme laarsjes zijn ook zeer welkom in mijn kast. Wat is jouw favoriet?