Topshop Unique heeft op de London Fashion Week de nieuwe zomercollectie 2011 gepresenteerd. De collectie bevat een aantal ingewikkelde items.

Doorzichtige stoffen zien we veel terug in de Topshop Unique collectie voor 2011. Rood, geel en oranje zijn kleuren die vaak terugkomen, maar er is ook gebruikt gemaakt van de klassiekers: zwart en wit.


Er zijn glimmende, gekleurde steentjes verwerkt in een aantal kledingstukken. Zo is er een lange broek die er helemaal mee beplakt is. Eerlijk gezegd vind ik het niet erg mooi en lijkt het me ook niet bepaald praktisch. Het topje heeft een bloemenprint en is versierd met de steentjes. Daarnaast is er een spijkerjasje waarbij de zakken zijn versierd met de glimmende, gekleurde  steentjes.


Zonder zwemkleding is de zomercollectie niet compleet moet Topshop gedacht hebben. Vandaar dat de collectie een aantal badpakken en monokini’s bevat. Het witte badpak is versierd met vleugels en heeft doorzichtige mouwtjes. Het andere badpak is bezet met gekleurde steentjes. Ik denk wel dat je een beetje vreemd wordt aangekeken als je hiermee het zwembad ingaat.


De buik mag weer gezien worden, want de Topshop zomercollectie bevat een aantal naveltruitjes. Persoonlijk houd ik hier niet zo van, ik vind het alleen mooi als je echt een strakke buik hebt. Glitters zien we ook hier terug, deze combinatie doet mij een beetje denken aan Ariel de kleine zeemeermin. De broeken zijn versierd met vogels en paarden.


Lange rokken en jurken zien we aankomende zomer ook weer. Er is een zwarte jurk, waarbij de onderkant helemaal doorzichtig is. De gekleurde steentjes zien we terug op een jurk met bloemenprint. Bij de gele variant is de onderkant in allerlei laagjes, gemaakt van doorzichtige stof.


De benen mogen deze zomer ook weer gezien worden, zo zijn er een aantal korte jurkjes. Het zwart-witte en het witte jurkje zijn mijn favorieten. In de zomer draag ik graag wit, want daardoor lijk je bruiner. Het andere witte jurkje vind ik een beetje vreemd, alsof er een grote scheur in zit.

De Topshop Unique zomercollectie 2011 is niet mijn favoriete collectie voor aankomende zomer. Vind jij hem wel leuk?