De winter komt er weer aan en natuurlijk horen daar weer nieuwe modetrends bij. Daarom hieronder een overzicht van een aantal trends voor deze winter. Deze modetrends komen van Modeblog, daar zijn er nog een aantal te vinden.

Omdat de modetrends voor winter 2010 erg uiteenlopen, zal iedereen wel iets naar haar smaak kunnen vinden. Omdat er veel meiden zijn die niet extreem veel te besteden hebben, heb ik mijn best gedaan om betaalbare items te vinden. Lees en kijk snel verder en laat je inspireren!


Luipaardprint
De ontwerpers hebben dit seizoen massaal gekozen voor de luipaardprint. Zo vind je deze print terug in jassen en jurken. Deze trend is niet helemaal mijn ding, maar er zijn natuurlijk meiden die hier wel van houden. Als je kiest voor de bontjas met luipaardprint, sla je twee vliegen in één klap.

Gezien bij: Etro, Moschino, Gucci, Dolce & Gabbana, Balmain en Roberto Cavalli.


Bont
Bont gaat het volgens de ontwerpers helemaal worden deze winter. Er zijn deze winter giletjes en oorwarmers van bont te vinden, maar je ziet ook schoenen, jassen en tassen met de harige vacht. Je hebt deze winter bont met print, zoals bijvoorbeeld de luipaardprint, maar ook zonder print. Als het imitatiebont is, heb ik eigenlijk vrij weinig op tegen.

Gezien bij: Giorgio Armani, Bottega Veneta, Fendi, Chanel, Balenciaga en Gucci.


Military
Deze trend is niet heel nieuw, maar hij is wel anders dan andere jaren. Zo is het een stuk simpeler dan andere jaren en draait het dus niet om alle versieringen. De knopen zijn bij de meeste jasjes nog wel opvallend maar verder geldt: hoe minder poespas, hoe beter. Je hebt lange jasjes maar ook meer het idee van een blazer. In mijn kast zul je zo’n jasje zeker terug vinden.

Gezien bij: Dolce & Gabbana, Dries van Noten, Maxmara, Marc Jacobs en Burberry.


Breisels
Mensen die bij breisels nog aan de gebreide trui van oma moeten denken, hebben de afgelopen jaren onder een steen geleefd. Breiwerk is namelijk al seizoenenlang niet meer weg te denken uit de wintertrends. Ook dit seizoen is deze trend weer van de partij. Er zijn vestjes die zeer grof gebreid zijn, maar ook vesten die fijner gebreid zijn. Deze winter kunnen we er dus weer heerlijk warm en trendy bij lopen.

Gezien bij: Stella McCartney, Dior, Dolce & Gabbana, Prada en Chanel.


Kleur
Normaal zien we in de winter veel sombere kleuren, maar dit seizoen gaan we dat helemaal anders doen. Felle kleuren, zoals paars, blauw, rood, geel, roze en groen zullen we deze winter steeds vaker tegenkomen. Dit kan in kledingstukken maar ook in accessoires zijn. In de winter is er al genoeg om somber van te worden, dus een beetje kleur zal de mensen goed doen, denk ik.

Gezien bij: Versace, Miu Miu, Donna Karan, Sonia Rykiel, Bottega Veneta en Giorgio Armani.


Zwarte magie
Je kunt dit seizoen niet alleen je kleurige kant ontdekken, maar ook je duistere kant. Deze winter vind je veel zwarte items, die gemaakt zijn van kant, fluweel en leer. Zo is er bijvoorbeeld een gestreept en gebloemd jurkje, dat gedeeltelijk van kant gemaakt is. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je het combineert, maar het kan vooral voor een feestje best wel stijlvol zijn. Het andere jurkje zou ik combineren met een zwart hemdje.    

Gezien bij: Alexander Wang, Valentino, Donna Karan, Balmain en Proenza Schoulder.


Buitenleven
Het buitenleven is nog nooit zo stijlvol geweest als dit seizoen. Landelijke taferelen waren de inspiratiebron voor vele designers. Dat blijkt uit de kleuren die gebruikt zijn, zoals groen, bruin en grijs. Materiaal dat veel gebruikt wordt is o.a. schapenvacht, dit zie je terug in de kragen en op de mouwtjes van leren jassen. Als de schapenvacht aan de binnenkant ook verwerkt is, maakt het je leren jas meteen een stuk warmer. Hip en warm, wat wil een mens nog meer?

Gezien bij: Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton, Paul Smith, Marc Jacobs en Burberry.