G-Star heeft onlangs de nieuwe zomercollectie 2011 gepresenteerd op de New York Fashion Week. Als ik al die lichte, zomerse kleding zie, krijg ik helemaal zin in de zomer. Helaas moeten we daar nog even op wachten.

Heel vernieuwend vind ik de G-Star collectie niet, maar dat iets niet vernieuwend is hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Er zijn namelijk genoeg items die ik best in mijn kast zou willen hebben.


Harembroeken zien we in de zomercollectie van G-Star ook weer terug. Er is een blauwe variant die een beetje glimt. Daarnaast zien we ook een jumpsuit met een extreem laag kruis. Bij de harembroek in het goud hebben ze er onderaan een stukje beige aan genaaid. Persoonlijk vind ik dat het nu net lijkt alsof de broek te kort is en ze de juiste stof niet meer hadden of zo.


Donkerblauw is een kleur die in deze collectie vaak terug komt. Het zijn voornamelijk de bovenstukken die deze kleur hebben. Maar er is ook een donkerblauwe jas, een beetje gepoft. Zeer apart, maar wel erg leuk. Het donkerblauwe topje zou ik zelf ook zo kunnen aantrekken. Het overslag hemdje vind ik ook erg leuk.


Over de jassen ben ik niet extreem enthousiast, al vind ik het spijkerjasje wel erg leuk. De eerste jas doet me zelf een beetje denken aan een mummie. Eerlijk gezegd heb ik niet echt een idee hoe de tweede jas precies in elkaar zit en hoe je hem open doet. Er is ook nog een soort jas/trui die me doet denken aan de outfit die ze dragen als ze aan het schermen zijn.


Denim zien we terug in heel veel verschillende items. Zo zijn er natuurlijk spijkerbroeken, maar ook blousejes, jurken, jasjes. De jurk is niet helemaal mijn ding, maar dat komt ook omdat ik niet zo van die lange jurken houd. Het jasje zou ik wel in mijn kast willen hangen.


Lekker licht deze zomer, want wit zien we heel veel in de nieuwe zomercollectie. Witte rokjes, hemdjes, jasjes, korte en lange broeken. Noem maar op en je vind het terug in de collectie. De jasjes zonder mouwen zijn voorzien van een rits die schuin loopt. Erg origineel vind ik dat.

Verdienen deze items een plekje in jouw kast of absoluut niet?