Het boek Fashion makers, fashion shapers van Anne-Celine Jaeger is een must-have voor alle modeliefhebbers. In het boek komen fashion makers aan het woord, dit zijn de modeontwerpers, maar ook de fashion shapers zoals redacteuren en stylisten.

In het boek staan diepte interviews met de zogenaamde fashion makers, zoals bekende merken en ontwerpers als Dries van Noten en Angela Missoni. Zij onthullen hoe collecties ontworpen worden, waarom handwerk zo belangrijk is en waarom ze een bepaalde stijl willen uitstralen. Naast de interviews staan er ook mooie foto’s in het boek, van allerlei mode creaties.

Niet alleen de modelabels en ontwerpers bepalen hoe succesvol ze zijn, de redacteuren, stylisten, trendwatchers en inkopers hebben hier een grote rol in. Deze fashion shapers, zoals het boek ze noemt, zijn onder andere Alexandra Shulman van de Britse Vogue en Alexandre de Betak die de modeshows in elkaar zet voor John Galliano en Victoria’s Secrets. Zij vertellen waar ze op letten bij hun zoektocht naar nieuw talent, waar ze inspiratie vandaan halen en hoe ze bepalen wat de volgende trends waarmee ze invloed hebben op wat iedereen zal dragen.

Het boek Fashion makers, fashion shapers van Anne-Celine Jaeger is te koop voor 29,90 euro.