Onlangs presenteerde het merk Diesel de Black Gold collectie voor zomer 2011. In de nieuwe zomercollectie zien we veel aardetinten en extreem veel leer.

Diesel was geïnspireerd door de kunst en de muziek van de Amerikaanse Westkust, het vrije gevoel op rockfestivals en de zonovergoten landschappen van Californië toen ze deze collectie in elkaar knutselden. Dit zie je terug in het kleurgebruik en in de bloemen die gebruikt zijn.Leer is het toverwoord van de nieuwe Diesel Black Gold collectie. Je ziet leren jasjes, korte en lange broeken en zelfs jurkjes. Een lange, leren broek lijkt mij persoonlijk best wel warm in de zomer. De leren jasjes zijn, net als de leren rokjes, versierd met allerlei bloemblaadjes.De jurken uit de nieuwe Diesel collectie zijn lekkers zomers. Zo is er bijvoorbeeld een korte witte jurk, die prachtig zal staan als je een beetje bruin bent. In hetzelfde model als de witte jurk is er ook nog een bruine jurk met blauw. Dat jurkje vind ik echt super, de combinatie van het model en die kleuren is helemaal mijn ding.


Gebreide items zien we niet veel terug, wel is er een jurkje waarvan de bovenkant gebreid is en de onderkant van leer. Eerlijk gezegd vind ik dit niet zo’n geslaagde combinatie. Sowieso vind ik het zonde dat bijna alles gecombineerd is met leer. Ik vind het een beetje teveel van het goede.


Ik ben geen fan van deze collectie, jullie wel?